VÅR HISTORIE

Vi, Cecilie Rønning og Cecilie Ødegården, stiftet bekjentskap i 2018 og begynte starks arbeidet med utviklingen av en festival med sang som fokus. Dette har i dag resultert til Bærum Sangfestival! En festival med mål om å være inkluderende og allsidig, en bærekraftig festival for og med Bærums innbyggere der sang er bindeleddet. 

Den skal være både til inspirasjon og skape sangglede for alle, og derfor ønsker festivalen å omfavne flere av musikkens sjangre i fremtiden.

Festivalen skal ha fokus på å bruke lokale sangere og musikere, amatører og  profesjonelle musikere samt unge talenter.


Vi starter i det små.

Selv om vi har jobbet en god stund med festivalen, er det viktig for å oss å starte i det små. I tillegg er samfunnet rammet av pandemien, noe som har ført til at mål om festival i 2020 har blitt endret, men den 2. juni 2021 blir startskuddet for Bærum Sangfestival med Den Norske opera og Balletts Operakos i Kulturhuset i Sandvika.

Grunnet pandemi blir festivalen i år spredt ut over noen måneder for året 2021. Gled deg derfor til konserter i juni, august og september!

Høsten 2020 fikk vi 20.000kr av Bærum kommune til oppstart av festivalen med 4 konserter i 2021.

Vi jobber med å hente inn mer penger for å kunne bygge festivalen. I tillegg er det veldig viktig for oss å kunne honorere profesjonelle musikere etter dagens anbefalte satser. 


Visjon

Bærum Sangfestival skal i fremtiden bli et sterkt varemerke. En festival av høy kvalitet. En festival som gir opplevelser og samhold. En festival i sangens navn som omfavner alle musikkens stilarter. En unik festival som byr på konserter, kurs, foredrag og konkurranser. En festival for deg og meg!


Velkommen til SANGFEST!

Med syngende hilsen fra

Cecilie Rønning og Cecilie C. Ødegården


VI ER

CECILIE CATHRINE ØDEGÅRDEN

Cecilie bodde sine første leveår ved Bryn i Bærum, deretter Asker og Biri. I dag er hun bosatt på Blommenholm i barndomshjemmet til moren sin.

Cecilie har diplomstudiet i utøvende klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole, og er fast ansatt operasanger ved Den Norske Opera og Ballett. Hun har 8 års høyere utdanning i sang og er også utdannet musikklærer.


I 2019 ga hun ut to album, juleplaten «God Jul med Alle Tiders Advent» og «Haugtussa» begge med musikere fra Bærum. Sistnevnte album ble kåret til månendens beste i Klassekampen. Februar 2020 kom platen «Otto Notturni» med vokalkvartetten Ensemble Solvind i forbindelse med 150 årsmarkering av komponisten Mercadante. Alle tre album er gitt ut på plateselskapet Blommenholm Classics.

Cecilie er en ettertraktet konsertsanger og har bl.a vært solist med flere orkestre, ensembler og kor som bl.a. Ensemble Berlin, Oslo Filharmoniens cellister, Oslo symfoniorkester, Orkesterkollektivet og Kristiansund Sinfionetta.

Cecilie har vunnet hele 11 stipend, bl.a fra Sine Butenschøns Fond, Tom Wilhelmsens Stiftelse, Klæstads legat og Fegesteens stiftelse.

CECILIE YVONNE RØNNING

Cecilie  kommer fra Porsgrunn, der hun gikk på musikklinjen i Skien. Deretter gikk turen til Romerike folkehøgskole, Danmark show og teaterskole i København før hun flyttet til Oslo. Der har hun diplom i utøvende sang fra Barrat Dues musikkinstitutt og Statens Operahøgskole (KHIO) i alt 7 år.

Cecilie har de siste 18 årene vært bosatt på Høvik i Bærum.

Hun jobber nå som freelance sanger, produsent og vokal pedagog.

Hun  har sunget flere solist roller for  Den Norske Opera.

Cecilie har hatt mange konserter i inn og utland og har ofte blitt brukt som solist i distrikts Norge.

(Repertoaret spenner seg fra barnekonserter, musikaler, oratorier, romancer, operette og opera. Hun har mottatt flere stipender bl.a Wilhelmsens stiftelse.)

I 2015 kom albumet ”Glemte Romancer” , et samarbeid Cecilie hadde med pianisten Ivar Anton Waagaard.

Cecilie var solist ifm utdeling av ”modigste kvinne” prisen i oktober 2020, hvor  Prinsesse Martha Louise med familie var inviterte gjester.