AMALIE KVAM

UNGE TALENTER

Amalie Kvam er født og oppvokst på Jar i Bærum I 2019 fullførte hun sin bachelor i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Amalie fikk der stipend for å utveksle til St. Olaf College i USA. Hun tilbrakte ett år på konservatoriet deres, hvor hun fordypet seg i utøvende sang. På St. Olaf College turnerte hun med St. Olaf Choir, under ledelse av Dr. Anton Armstrong. Amalie har tidligere vært solist i Oslo Konserthus og i Nidarosdomen. Hun har også jobbet freelance som sanger. 


Grunnlaget for Amalies klassiske skolering ble lagt av musikkpedagog Marit Bjørkøy. I tillegg fikk hun undervisning i norsk folkemusikk. Deretter begynte Amalie å studere under operasanger og sangpedagog Cecilie Cathrine Ødegården, med fokus på opera-repertoar. Under året i USA studerte Amalie under professor Alison Feldt innen sjangeren “Art Song” og i Lied-tradisjonen. På Universitetet i Oslo har hun også studert under den velrenommerte mezzosopranen Marianne Beate Kielland. 

Amalie engasjerer seg i ulike prosjekter, både som korist og solist. Nevneverdig er hennes streamede eksamenskonsert, som setter søkelys på kvinnelige amerikanske komponister.